Ny nätverksträff för företag och föreningar i Vegby

Är du företagare eller föreningsrepresentant i eller runt Vegby och vill hitta samarbete med andra företagare i ditt närområde? Är svaret JA så är du välkommen på en företagarträff som arrangeras av Näringsliv Ulricehamn AB (NUAB) tillsammans med det lokala företaget Anarchos förlag & evenemang.

Datum: tisdagen den 13 november 2018
Tid: 18:30–20:30
Plats: Bygdegården Vega i Vegby
Mer information om denna andra nätverksträff kommer inom kort.

Läs mer om den första nätverksträffen här.

Nätverksträff för företag och föreningar i Vegby

Är du företagare eller föreningsrepresentant i eller runt Vegby och vill hitta samarbete med andra företagare i ditt närområde?

Är svaret JA så är du välkommen på en företagarträff som arrangeras av Näringsliv Ulricehamn AB (NUAB) tillsammans med det lokala företaget Anarchos förlag & evenemang. Datum: onsdagen den 26 september 2018 Tid: 18:30–20:30 Plats: Bygdegården Vega i Vegby

Läs mer om denna nätverksträff här.

TVFC-dagen lördagen den 18 augusti

Nu närmare sig årets TVFC-dag på Sämshov i Vegby, då Tvärrred/Vegby FC under en hel dag bjuder på fin fotboll och ett quiz. Gratis inträde till alla de tre matcher som kommer att spelas under eftermiddagen.

Mat och dryck finns förstås till försäljning.

Läs mer om denna heldag här.

Kartor på gång

Nu har vi så smått börjat lägga in lite kartor i olika storlek och med olika utseende på Vegby.se. Syftet är att i första hand försöka göra det enklare för besökare som för första gången kommer till Vegby med omnejd att orientera sig.

Vi är fortfarande i experimentstadiet, därför kan de olika kartorna på de olika sidorna komma att ändras, men då förhoppsningsvis till det bättre.

Saxat ur Vegby-bladet nr 2 2018

Bygden vid sjöarna

Nu finns bygdefilmen att beställa hos Hembygdsföreningen. Är du intresserad så ring eller mejla Maritha Wegstrand 070-253 50 33 eller bmw72453[at]telia.com.

Källa: Vegby-bladet, nr 2 2018, s. 20

Digitala utgåvan av Vegby-bladet nr 2 2018 – ute nu!

Vill du få Vegby-bladet digitalt?

Maila då in till vegbybladet[at]vegby.se, ange mejladress, namn och postadress, så lägger vi upp din mejladress för utskick.

Missa inte att då och då titta in här på Vegby.se, som precis har fått en ansiktslyftning, och som kommer att uppdateras lite oftare än tidigare.

Du hittar den digitala versionen av nr 2 2018 här.

Saxat ur Vegby-bladet nr 1 2018

Här kommer att finnas gatljus så småningom rör det sig om en sträcka på c/a 1,2 km.

Mera gatljus i Vegby

Ulricehamns kommun har gått med på att bygga ut gatljuset i Vegby samhälle till en kostnad av 600 000 kronor. Utbyggnaden avser banvallen och sträcker sig från sista nedfarten söderut från Storgatan till banvallen och i norr till där gångvägen genom skogspartiet mellan Gamlebyvägen och Sjöbovägen. Även denna gångväg ingår i utbyggnaden. Allt som allt rör det sig om en sträcka på c/a 1,2 km. Arbetet kommer att utföras av Ulricehamns energi och skall vara färdigt under året. Vägbelysningen är någonting som vägföreningen inte behöver ha så mycket bekymmer om för den sköts av Ulricehamns energi, men däremot har vägföreningen ansvaret för Sjöparken och där finns hur mycket arbete som helst att utföra. Om du är den som vill göra en frivillig insats i Sjöparken, eller på något annat ställe i samhället, så hör av dig till Per-Ola Johansson.

Källa: Vegby-bladet, nr 1 2018, s. 2

Välkommen!

Nu är sommaren 2018 äntligen här, och vi på Vegby.se ser fram emot sol, värme och precis sådär lagom mycket regn.

Vegby, nästan mitt i den kreativa ”Knallebygden”, är platsen du kanske vill veta mer om? Då har du kommit rätt. Här hittar du det mesta av vad Vegby med omnejd har att bjuda på. Och mer kommer det att bli inom kort.

Saknar du något? Hör då gärna av dig till oss. Just nu gör du det lättaste via vårt kontaktformulär här.